Wednesday, September 28, 2016

Sparring Taekwando Adam

Last week kami anak beranak habiskan masa dengan teman Adam g Sparring taekwando. Actually hesitate jugak nak isi borang untuk die join benda alah ni. Sebab tak confident die boleh adapt dengan suasana kursus & tournament serentak. Dari pagi sampai ke petang tu... Iyelah.. kite kan duduk rumah dengan anak-anak 24-7. Jadi, taulah macam mana behaviour diorang kalau letih sangat .

Anak-anak kite ni mesti tido siang. Kalau tak tidur siang, petang akan jadi sangat emosi. Haaaaaa.. emosi ala-ala simptom nak period gitu.

But luckily, Adam behave lah jugak mase ada taekwando event tu. Pukul 11 pagi tu actually die dah ngadu nak balik sebab penat. Iyelah.... budak kan... Nasib ayahnya pandai pujuk.. Kite pulak balik ke rumah sekejap dengan Adiknya Adam. Sebab die cranky . Cadangnya nak datang balik lepas zohor. Tapi end up balik semula ke event taekwando sebelum zuhur.  Siap MASAK TENGAHARI lagi. PELUH merecikss jangan cakaplah. Bz gile. bukannya dekat dari Setiawangsa nak ke Batu Caves. 45 minit kot siap dengan traffic light semua.






 Adam buat jumping jack! nasiblah die dah biasa buat dengan ibu die kat rumah...hehehehe

 Ala-ala yoga gitu...



Petang tu masa sparring, die peserta first. Lawan dengan budak 4 tahun. Tapi budak tu aggresif! tumbuk tak kasi can punya. Adam pulak tumbuk sambil tersenyum-senyum. Bila teacher die announce die kalah, die gelak-gelak je. "Haha..Adam lose ayah..."





Thursday, September 1, 2016

My 2nd HM at CICM Run Taman Botani Shah Alam

Last week Alhamdulillah kite manage untuk habiskan larian half marathon. This is my first HM this year. Last year awal bulan 4. 

Tiap kali kalau ada event lari, especially HM mesti akan ada DRAMA malam sebelum lari.

Last year punya HM , anak2 kite mengamuk-ngamuk susah nak tidur. Dapat tidur pukul 2:30 pagi. Walhal race kite mase tu pukul 5 pagi. So kena gerak dari rumah adik kite pukul 4 pagi. Hermmmm... Drama sangat~

This year pulak... Ceri beri sebelum race. Aduihhhh.... lepas tu setiap jam sekali akan terbangun. Start tidur pukul 10 malam.. pastu terbangun2 setiap sejam sekali. Allah... And route kali ni agak hilly. Bukit die mengingatkan kan kite kat jalan menuju ke Fraser's Hill. Mak aih. Pemandangan die memanglah cantik sebab lari kat kawasan hutan. Tapi die punya bukit tu tak tahan.
With Patricia. Kenal masa kat Starting line.

10Km pertama tu lari agak ok. Start KM13 dah pacak gile. Ade satu bukit tu pacak die dalam 60 degree kot. Kat situ kite dah start berjalan... Turun bukit baru kite start lari. Pastu jam yang ke 2 jam 30 minit, kite dah kat KM18. Rase berbunga lah pulak sebab rasa yakin boleh habis lari less than 3 hours. Tup-tup bile terpikir macam tu je, kaki dah start menangkap nak krem kat betis. Allahu...
Kecewanya. So im trying not to risk myself... Kite just jalan kaki laju-laju. Kejap jalan kejap lari-lari anak. Sampai finish line 3 jam 18 minit. Tepat 21km pulak tu. Fuhhh....

And the best part is.... 
Walaupun lari paling belakang.. dapat pulak naik pentas...
Dapat no 5.
Oklah kan.
Sape nak bagi duit..hehehehe..
Balik modal bayar fee HM ...






Monday, August 1, 2016

Hope for August


July dah pun berlalu...
Habis sudah hectic every weekend.
Badan pun belum habis recover dari sengal-sengal dan tak cukup tidur..
But i have fun though.


Dapat join 2 event lari dalam bulan ni.
Alhamdulillah.
Thanks a bunch to encik husband yang bagi permission untuk join marathon-thingy.
Ini je yang mampu distract dari untuk panjat gunung.
I know the chances untuk panjat gunung for the time being is nearly impossible.
Iyelah, iolss bukannya ada bibik/mak yang duduk dekat/ sedara2/ adik yang boleh tolong jagakan budak2. 
Apa-apa hal, semua kami sendiri 4 beranak.
Susah senang, muka 4 beranak ini jugalah kena hadap sama-sama.
Insya Allah...
Kalau dah ada jodoh nak panjat gunung, adelah..
Masa aje yang menentukan...




Birthday Adam & Nenek... 
They both share same zodiac...
Leo =D




May August bring LUCK & HAPPINESS for all of Us!!
* Anas pakai baju ibu die..hehehehe

No family is perfect...We argue, we fight. We even stop talking to each other at times, but in the end, family is family. The love is always be there.

Thursday, July 14, 2016

Raya 2016...

Tahun ni memang sangat susah nak ambil gambar raya berempat. Salah seorang mesti Cranky abis.


Raya tahun ini sederhana sahaja. Alhamdulillah, benda yang nak try buat Alhamdulillah terbuat juga... iaitu... Ekhemm...malu pulak... tapi saja nak share..

Pakai tudung kat kampung dan juga bersama ipar duai. Harap-harap istiqamah lah ye... At first memang agak rimas. Tapi bila terbaca satu artikel, ianya adalah perbuatan JIHAD, cekalkan hati. Its not easy... But i want to do it though.

 Adam first time tengok orang main mercun kabaid.

 Apa yang penting? kerjasama!


 Anas Cranky di rumah maktok...

Adam cranky di rumah nenek...


Pening.
Nape ntah dedua ni cranky tak tentu pasal.
Haih.





Sunday, June 12, 2016

Happy Belated Birthday to me


Benda alah ni tersangatlah best!! Maybe kalau ride waktu petang pukul 6 petang gitu memang dah best dah! Gambar pun lagi cun rasenyaaa



I really-really appreciate cakes , candles & presents on my birthday!! <3 p="">
The best part is the gathering part.