Monday, August 1, 2016

Hope for August


July dah pun berlalu...
Habis sudah hectic every weekend.
Badan pun belum habis recover dari sengal-sengal dan tak cukup tidur..
But i have fun though.


Dapat join 2 event lari dalam bulan ni.
Alhamdulillah.
Thanks a bunch to encik husband yang bagi permission untuk join marathon-thingy.
Ini je yang mampu distract dari untuk panjat gunung.
I know the chances untuk panjat gunung for the time being is nearly impossible.
Iyelah, iolss bukannya ada bibik/mak yang duduk dekat/ sedara2/ adik yang boleh tolong jagakan budak2. 
Apa-apa hal, semua kami sendiri 4 beranak.
Susah senang, muka 4 beranak ini jugalah kena hadap sama-sama.
Insya Allah...
Kalau dah ada jodoh nak panjat gunung, adelah..
Masa aje yang menentukan...




Birthday Adam & Nenek... 
They both share same zodiac...
Leo =D




May August bring LUCK & HAPPINESS for all of Us!!
* Anas pakai baju ibu die..hehehehe

No family is perfect...We argue, we fight. We even stop talking to each other at times, but in the end, family is family. The love is always be there.

Thursday, July 14, 2016

Raya 2016...

Tahun ni memang sangat susah nak ambil gambar raya berempat. Salah seorang mesti Cranky abis.


Raya tahun ini sederhana sahaja. Alhamdulillah, benda yang nak try buat Alhamdulillah terbuat juga... iaitu... Ekhemm...malu pulak... tapi saja nak share..

Pakai tudung kat kampung dan juga bersama ipar duai. Harap-harap istiqamah lah ye... At first memang agak rimas. Tapi bila terbaca satu artikel, ianya adalah perbuatan JIHAD, cekalkan hati. Its not easy... But i want to do it though.

 Adam first time tengok orang main mercun kabaid.

 Apa yang penting? kerjasama!


 Anas Cranky di rumah maktok...

Adam cranky di rumah nenek...


Pening.
Nape ntah dedua ni cranky tak tentu pasal.
Haih.





Sunday, June 12, 2016

Happy Belated Birthday to me


Benda alah ni tersangatlah best!! Maybe kalau ride waktu petang pukul 6 petang gitu memang dah best dah! Gambar pun lagi cun rasenyaaa



I really-really appreciate cakes , candles & presents on my birthday!! <3 p="">
The best part is the gathering part.


Tuesday, June 7, 2016

Bersenam Di Bulan Puasa


Workout untuk hari ini...Well, biasanya kalau time puasa... kite akan workout time lagi 1 jam nak berbuka atau 2 jam selepas berbuka. 


Kalau workout sebelum berbuka, kite akan elakkan workout guna weight. Just guna bodyweight sahaja sebab tak ada tenaga kan. takut muscle rosak.


Workout selepas buka pula kite akan include weight. sebab dah loading carbo. 


Tengok keadaanlah . Kalau misalkata badan tak berapa penat & cukup rehat , kite akan workout sejam sebelum berbuka. Workout takdelah sampai sejam sebab dah berpuasa seharian. paling lama pun 45 minit. lepas tu tengah malam sebelum tidur adelah main weight dlm 10-15 minit. Biasanya main part lengan atau squat aje.


Macam mana nak dapat motivation untuk workout setelah seharian berpuasa?

Kerap tengok target & gambar orang workout. Inilah motivasi kite. Lagipun lepas naik cuti raya, kite ade running event. So, takkanlah tak workout kan? Nak joging pagi-pagi malas nak dengar orang cakap, "eh, puasa-puasa pun joging ke? ". Hehehe.. seriously malas nak layan. Jadi, workout kat rumah paling selesalah time2 puasa gini... Agak-agak nak joging, kena lah g ngan family kecilku.. joging dengan Adam pun ok time pose.. Adam ni suka joging..hehehehe..


Antara workout yang sekarang kite minat... Huhuhu... sakit woo satu badan ...

Kenapa nak paksa diri untuk exercise walaupun bulan puasa?
Personally, its all about lifestyle. Sebab dah biasakan diri exercise. Dan memang nak biasakan diri macam ni sampai hujung nyawa. Cewah~ Ayat ntah paper. But, seriously memang ini lifestyle yang kite pilih. Im happy & feel contented this way. Kalau ada orang tak boleh kalau tak window shopping dalam seminggu, So do i. Tak lengkap rasenya kalau tak workout . 


Oh ya, Ini pula seluar little Aladdin .. produk sulung kami... brand kami sendiri... Alhamdulillah... Ramai customer puas hati.. Bagi parents yang suka anak mereka pakai pakaian ala-ala Bohemian Style, bolehlah cuba pirate pants dari Little Aladdin!! Sure puas hati!!




Apa itu Pirate Pants ?

Macam inilah design pirate pants. 





Friday, May 20, 2016

Finland - Strong Performers and Successful Reformers in Education





Seriously,

bila Adam dah masuk preschool ni, takut...

Sebab kite tak pernah paksa dia belajar..

Kite just bacakan buku sebelum tidur aje.

Menulis?

Adam memang ada distract sikit kalau nak menulis.

Dia tak fokus.

And i never force him on that.

Lebih-lebih lagi kite ni bukan jenis penyabar.

Ayah dia, YES.

Very the penyabar.

His father is very good teacher.

Me?

Good cook maybe =p. Hehe



Hari ni Adam baru pergi sekolah selepas 2 hari Mc akibat demam panas+batuk.

Kite pun berjangkit.

Allahu.

Lemah je badan Allah sahaja yang tahu.

Dengan bawak Anas pergi klinik.

Ramai orang pulak tu.

Adam ponteng 2 hari.

ponteng 2 exam berturut-turut.

Budak 5 tahun ada exam...Scary kan?