Friday, August 3, 2012

14 Ramadhan : Too many to update!

1. Lets Everybody loves our job! 


*Latex gloves tu longgar. Adakah gua sudah kurus??
 (Kalau dah size L, kompem-kompem la untuk lelaki.takde maknanya kurus...haih! )




2. BFF Encik Suami

Semalam Encik husband melawat kawan kami yang sedang koma di HUKM.
Keadaannya stabil.
Menurut doktor, dia mengalami strok.
Tapi, maghrib semalam, abg kepada kawan kami tu btau kat fb:

"1930..hari ni kamal bagi respon yg drastik...alhamdulillah semangat die kuat...kamal dah mula gerakan anggota badan dan yang paling baik die cuba untuk bangun...walaupon dalam keadaan separa sedar...kamal mula berinteraksi melalui anggota seperti bila ditanya dia akan mengengam tangan, menggerakan mata, mengerutkan kening..semangat dan doa kita semua merupakan semangat kamal...alhamdulillah..marilah kita terus berdoa semoga dia sedar dengan cepat..."


*Kamal, pengapit encik husband mase kami kawen tahun 2010.

1
*Ini latest gambar Kamal mase kami pi melawat die hari ahad hari tu. Adam cepat betul mesra dengan Uncle Kamal. Biasenya malu-malu dengan orang.... mungkin sebab mereka lahir di bulan yang sama kot!

Mudah-mudahan ko cepat sembuh , Kamal.



3. Lain yang di suruh, lain yang di buat! 





5
*Ayah Adam soh beli sayur and taucu je untuk masak berbuka puasa hari ni...tapi, ibu Adam beli kasut + sippy untuk Adam...ehehehe..Sippy tu kena beli sebab kat umah Mummy die, die selalu berebut dengan anak mummy die. So, nak tak nak, sebelum dorang gaduh, baik beli siap-siap.


4*Sippy cap Disney RM13.00

7
*USB kamera kite dah hilang. Nak beli SONY yang original, RM119.00. Last-last, beli cap Angry Bird dengan harga RM23.00



4. Lauk iftar

3
*Lauk iftar paling best sepanjang minggu ni. Home made tau!

Al-maklumlah, encik suami saya kurang gemar beli makanan di bazaar Ramadhan. Sama seperti masa kami dok Kajang dulu. 2/3 kali je makan dari Bazaar Ramadhan. Itupun sebab tiba-tiba teringin nak g Bazaar. 


"Selamat hujung minggu semua! Kepada yang bekerja di negeri Selangor, selamat berhujung minggu selama 3 hari!! "




4 comments:

doc said...

tiba-tiba je BFF EnApis kena stroke? kat gambor tu elok je duduk dgn Adam...

lydiarahayumahmod said...

haah doktor.
die kena Epithelioid hemangioendothelioma cancer..rare cancer..
pastuh, bila doktor kat situ bagi ubat untuk kecikkan salur darah, terus jadi strok. sbb ubat tu tak sesuai kot dengan badan die...Wallahua'lam..saya pun tak arif pasal perubatan ni..

doc said...

uih..
cancer apa tu!!?
tak pernah dengar pun

kesiannya dia

Apizolla said...

cancer ni attack tulang belakang ....