Monday, August 13, 2012

Karipap-Karipap Cinta & Iftar

Jumaat lepas, Kite sekeluarga berbuka dengan kampeni kite kat Restoran Laman Kasih. Time nih,Adam tak reti duduk diam. So,kesimpulannya, Iftar hari tu tak berapa contented sangat. Makanan sikit sangat di hidangkan. berebut! Tak cukup. Tak sesuai untuk bawak budak kecil macam Adam. Dapat makan sikit sangat. Tak berbaloi la kirenya. 2b


Sabtu & Ahad lepas,
kononnya minggu berehat.
Plan asal,
Nak attend majlis berbuka puasa bersama rakan-rakan sepergunungan kami.
Tapi, adik kami pula nak datang dari Pekan, Pahang.
Jadinya, kami beri alasan ada urusan keluarga.
So, Sabtu tu berehat sahaja di rumah.
Kite masak Nasi impit + Ayam masak merah & Sambal goreng jawa.


Ahad pula, kami di jemput untuk berbuka puasa di rumah mummy Adam.
Maka,
bermulalah kisah kerajinan Ayah Adam untuk membuat karipap.
Yelah kan,
orang dah jemput makan kat rumah,
takkan kita datang bawak tangan kosong je.
So,
Kite preparekan bawang (separuh jalan je, sebab Adam dah merengek-rengek nk susu badan).
Ayah Adam pulak, masak inti and buat doh.
So,
lets the picture below tell u olls the story yee...ehehehe.. :


3
First attempt Encik suami kelim karipap.
4
Inti karipap kentang+daging
5
Hasil Keliman
6
Hasil keliman kite
8b
Tukang kacau


Last-last, program buat karipap tu tak jadik.
Sebab doh untuk second attempt tak jadik.
Masa pun dah tak ade.
Mase tu dah petang sangat.
Sebab kami dah berjanji nak datang rumah mummy Adam 6.30 petang.

Sempat jugak kami beli buah-buahan je untuk berbuka puasa di rumah mummy Adam.
Jadik lah kan... Dari tangan kosong =p.

10
Dari Kiri : Qalysh, Adam, mummy Adam
11
Geng bas sekolah

2 comments:

doc said...

pernah baca novel 'karipap cinta' ?
best...

lydiarahayumahmod said...

belum pernah lagi tengok doc.
Tapi, nnt nak download citer karipap-karipap cinta online...eheheh